در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404

برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته ای و محفل نورانی انس با قرآن

همزمان با گرامیداشت 20 فروردین ماه روز ملی فناوری هسته ای مراسمی در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی با حضور مقامات استانی، اساتید بسیجی و همکاران دانشگاه در سالن اجتماعات امیرکبیر برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی؛ در روز دوشنبه مورخ 20 فروردین ماه 1403 همزمان با روز ملی فناوری هسته ای محفل نورانی انس با قرآن کریم با حضور استاندار استان مرکزی، اساتید بسیجی استان، مدیران دستگاه های اجرایی و کارکنان دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار گردید.

در این مراسم دکتر وجیه اله پارسا سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان ضمن خیر مقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در حوزه اهمیت مسئله دانش هسته ای برای کشور اظهار نمودند: با گذشت بیش از نیم قرن از تلاش‌های دانشمندان جهان و با توجه به مزایای بسیار چشمگیر انرژی هسته‌ای، امروزه لزوم دستیابی به فناوری هسته‌ای صلح آمیز در تامین امنیت و پیشرفت کشورها موضوعی انکارناپذیر است.یکی از سوالاتی که ممکن است مطرح شود این است که لزوم دستیابی به انرژی هسته‌ای چیست و آیا با وجود هزینه‌های فراوان و فشارهای خارجی، پافشاری برای دستیابی به این فناوری توجیه عقلانی دارد یا خیر؟      با توجه به بحران انرژی جهانی ناشی از افزایش بهای انرژی و بی ثباتی در بازار نفت و گاز، افزایش بی‌سابقه تقاضا برای انرژی باعث شده است که کشورها برای حفظ امنیت و منابع خود رقابت گسترده ای برای تامین انرژی مورد نیاز خود داشته باشند. همچنین از آنجا که سوخت فسیلی رو به اتمام است، باید به دنبال جایگزینی برای آن بود. در اختیار داشتن دانش فنی هسته ای علاوه بر خودکفایی در زمنیه تامین انرژی از طریق سوخت هسته ای، سبب پیشرفت در سایر دانش ها و تکنولوژی ها خواهد شد و جایگاه ایران را در بازار انرژی و امنیتی آینده بالاتر خواهد برد.

در ادامه مراسم استاندار استان مرکزی بیان نمودند: مجتمع خنداب سهم بزرگ و قابل توجهی در تولید آب سنگین دنیا دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد. وی بیان کرد: کشور به انرژی هسته‌ای برای تامین برق و سایر سوخت‌ها به شدت نیاز دارد.
استاندار مرکزی گفت: اگر همت بلند دانشمندان کشور و راهبری مقام معظم رهبری نبود کشور در شرایط تلخی قرار می‌گرفت و توسعه فناوری هسته‌ای در کشور میسر نمی شد.
مخلص‌الائمه با اشاره به ظرفیت های صنعتی استان مرکزی، افزود: هرچه در اقتصاد ایران وجود دارد با صنعت استان مرکزی تلاقی دارد و یا این استان سر زنجیره اقتصاد است و یا انتهای زنجیره اقتصاد، در استان مرکزی قرار دارد.  وی بیان کرد: استان مرکزی هم نیروگاه هسته‌ای و هم تجهیزات هسته‌ای می‌سازد و یکی از بزرگترین اجزای هسته ای کشور که قلب و چشم صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود، مجموعه آب سنگین خنداب است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه صنعت انرژی هسته‌ای، یک بخش مهم درآمد ارزی است، بیان کرد: اکنون هر کیلو آب سنگین ۲۰۰ دلار ارزش دارد در حالیکه هر بشکه نفت که با زحمت فراوان استخراج می‌شود ،۷۰ دلار ارزش دارد.

دکتر رضا پورایمانی، استاد تمام دانشگاه اراک هم در این نشست درباره اهمیت فناوری هسته‌ای، گفت: انرژی هسته‌ای جزو انرژی‌های فوق‌العاده پاک به شمار می‌رود و اکنون ۴۵۹ راکتور در دنیا انرژی تولید می‌کنند که ۱۰۷ راکتور آن در آمریکاست و بیشترین سهم را فرانسه با ۷۰ درصد استفاده می‌کند.
رضا پورایمانی افزود: ۱۱ هزار تن کیک زرد در دنیا تولید می‌شود و امروز ذخیره ۳۰ میلیون تنی اورانیوم شناسایی شده است.

رییس بسیج اساتید استان مرکزی هم در این نشست، گفت: بیشترین تمرکز برنامه بسیج اساتید استان بر جهاد تبیین و الگوی علم و پیشرفت بود که سال گذشته ۴۰۰ برنامه در کانون بسیج اساتید استان اجرا شد.
علی آقامحمدی افزود: استان مرکزی ۱۸ کانون فعال در حوزه جهاد تبیین داشت که چهار کانون دیگر نیز به این مجموعه در سال گذشته اضافه شد.
وی بیان کرد: اولین برنامه بسیج اساتید استان، توجه به مقوله جهاد تبیین است که منحصر به محیط دانشگاه نبود بلکه برگزاری نشست و برنامه‌های جهاد تبیین در مدارس، مساجد و بیمارستان‌های استان نیز مورد اهتمام قرار گرفت.
رییس بسیج اساتید استان مرکزی گفت: ۱۱ اردوی راهیان پیشرفت توسط بسیج اساتید استان سال گذشته برگزار شد و همچنین از صنعت موشکی، هسته‌ای و پهپادی کشور بازدید به عمل آمد.

در این جلسه قاریان بین المللی قرآن به قرائت آیات وحی پرداختند.